Aan de mediationtafel

Aan tafel zitten met ouders die uit elkaar gaan blijft boeiend. Laatst ook, had ik twee ouders die heel duidelijk uitspraken het goed te willen regelen voor de kinderen. Ze hadden al best goed voor ogen hoe ze dat zouden willen. Alleen het lukte niet om met elkaar daarover in gesprek te gaan. Het liefst zouden ze willen dat ze direct apart verder konden en dat het dan vanzelf wel zou lopen. Onmogelijk natuurlijk, want naast dat nog echt wel zaken uitgesproken moesten worden, waren ze het ook niet op alle fronten eens.

Wat zeg je?

En op het moment dat ze met elkaar spraken, dan leek wel of ze elkaar totaal niet verstonden of begrepen. Hierdoor dreigde de situatie alleen maar te verslechteren. Het is goed dat je dan als onafhankelijke derde het voorrecht hebt om deze mensen te mogen begeleiden.

In gesprek

Dit betekent wel dat zaken uitgesproken moeten worden, dat ze door de pijn heen moeten. Waar zit de angel en wat is er nodig om deze angel, die tussen hen in staat als partners, weg te nemen. Ook “vertaal” je op neutrale wijze wat gezegd wordt door beide ouders. Voor de ouders lastige en heftige gesprekken die veel energie kosten. Maar wel met een doel. Het doel om het partnerschap te kunnen afsluiten en je te richten op het ouderschap na de scheiding, want ouder blijf je voor het leven.

Door de pijn heen

En ja, het is dus logisch dat ouders wel willen, maar het nog niet kunnen. Want je weet dat je dan door die pijn heen moet, de pijn waar je eigenlijk hard voor wil weglopen. De pijn die als je wegloopt, je blijft achtervolgen. Maar ook deze wond moet je goed schoonmaken en desinfecteren. En ja, dat doet pijn. Maar na die pijn komt het helingsproces op gang en voorkom je dat het nog lang na-ettert.

Contact

Wil jij ook dat je scheiding goed afgehandeld wordt zodat je weer met rust verder kan met je leven. Of is er nog oud zeer dat na jullie scheiding blijft terugkomen, waardoor dit jou en je kinderen beïnvloedt, neem dan contact met mij op. Ik ben bereikbaar op 06-22024874 of per mail op info@scheidenmetrene.nl .

Heb je een vraag?
Scan de code