Over mij

René Speelman

Ik ben René, sinds 2013 een gescheiden vader van drie kinderen, twee meisjes en een jongen. Ik ben zelf ook een kind van gescheiden ouders, die uit elkaar gingen toen ik ongeveer 5 jaar oud was.

Vanuit mijn eigen ervaringen, werk als financieel planner en nu als scheidingsspecialist weet ik hoeveel onrust een scheiding geeft. Dit zit hem op vele vlakken. Ik geloof erin om eerst financiële duidelijkheid en rust te creëren. Als deze rust er is, ontstaat er ruimte om goede afspraken te maken over de zorg en opvoeding van jullie kind(eren). Want de basis start bij waar en hoe je kan wonen, wat je te besteden hebt en hoe je alles moet verdelen. 

Keuze voor scheidingspraktijk

Dat ik vanuit de financiële dienstverlening een scheidingspraktijk ben begonnen, komt omdat ik mensen wil begeleiden in deze emotioneel lastige periode, waarin van je verwacht wordt belangrijke (financiële) keuzes te maken. Daar help ik je bij, omdat ik jullie kinderen en jou weer een gelukkige toekomst gun. Rond je je relatie financieel en emotioneel goed af, dan is dit de start voor je eigen nieuwe toekomst samen met jullie kind(eren).

Mijn persoonlijke scheidingservaringen

Emoties spelen een rol tijdens de scheiding, wat de reden van de scheiding ook is. Mijn scheidingssituaties worden nogal eens “bijzonder” genoemd. Als kind was er sprake van partnerruil wat leidde tot een scheiding. Zelf ging ik scheiden omdat ik homoseksuele gevoelens kreeg tijdens mijn huwelijk. Lees hier meer over in mijn blog: Ouder uit de kast…… en ook nog scheiden.

In de tijd dat mijn ouders uit elkaar gingen en besloten te ruilen met de overburen, werden wij als kinderen hier niet over geïnformeerd. Ook werd niet gevraagd naar wat de situatie met je deed. Het was gewoon een feit en er werd niet over gesproken. Ondanks dat ze het zo goed mogelijk hebben willen regelen, heb ik wel gemist dat ik daar met iemand over kon praten.

De impact van de scheiding

Mijn eigen scheiding werd in gang gezet omdat ik tijdens de relatie merkte dat ik op mannen viel, hetgeen ik diep had weggestopt. Dit heeft voor beide partners impact op een heel verschillende manier. Voor beide partners moet aandacht zijn, voor de gevoelens, de angst, onzekerheid, onrust en verwarring, Maar ook boosheid, frustratie en verdriet.

Naast de scheidende partners zijn de kinderen ook partij. Toen mijn ouders gingen scheiden werd er niet over gesproken. Dat gebeurde in die tijd (eind jaren 70) niet. Als kind blijf je dan met veel vragen en onduidelijkheden zitten. Tijdens mijn eigen scheiding hebben wij (mijn ex-vrouw en ik) de kinderen hier wel bij betrokken door ze te informeren en alle ruimte te geven. Dat had nog beter gekund als we daar de juiste handreikingen voor hadden gekregen.

Dit ging er bij mij mis

Als ik terugkijk op mijn scheiding dan was er beperkt aandacht voor alle emoties die speelde. Dit kwam mede omdat onze mediator financieel niet sterk was. Ik heb zelf die rol destijds op mij genomen, hetgeen achteraf natuurlijk niet handig is. Hierdoor werden zaken niet volledig uitgesproken en ook op de intenties die we hadden is onvoldoende doorgevraagd en dus ook niet weggeschreven. Dit resulteerde in discussie na enkele jaren, hetgeen opnieuw veel energie en geld kost. Uiteraard had dit invloed op de kinderen. Dit bleef achteraf knagen en heeft mij doen inzien dat dit anders kan en moet. Een belangrijke drijfveer dat ik nu scheidingsspecialist ben.

Mijn wens voor jou

Als scheidingsspecialist geef ik jullie de beste scheidingsbegeleiding, als opstap naar een nieuwe start. Naar een toekomst waar jullie kinderen later van zeggen: “Mijn ouders zijn gescheiden, dat was niet leuk. Wat ze wel goed hebben gedaan is dat ze het samen goed geregeld hebben. We voelden ons bij beide goed en thuis, konden onszelf zijn en onze ouders waren en zijn er voor ons. Krachtig, vol energie en op elkaar afgestemd. Alleen nu ieder vanuit hun eigen thuis.”

Podcast: Echt kiezen verandert en verrijkt je leven!

Luister deze podcast om mijn verhaal te horen en de keuzes die in heb gemaakt om te komen waar ik nu sta.

Contact met René

Vraag een kosteloos 'Scheiden met rust gesprek' aan

Wil je meer over mij en mijn werkwijze te weten komen, maak dan een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend scheiden met rust gesprek. Uiteraard mag je me ook eerst bellen, appen of mailen.

Heb je een vraag?
Scan de code